18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi

Belediye Başkanı Ahmet Şadan ERSOY "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan ERSOY, mesajında; “Çanakkale Savaşı tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biridir. Tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Kısacası; vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen bir milletin destanı ve kahramanlık öyküsüdür. Bugün bizlere düşen ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı duygularla, düşüncelere sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü nedeniyle, vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferin gururunu milletimize yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.