1000 ADET DUT AĞACI AKÇAPINAR TOPRAKLARINDA KÖK SALDI

02 Aralık 2020 18:03 Çemişgezek Belediyesi 1214

1000 adet dut ağacı toprakla buluştu

Günün Sonun da 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ Adet Dutla Akçapınar
                  Topraklarına Kök Saldık   

Yağmur çamur demeden tüm emektar arkadaşlarımızla pazartesi gününden itibaren başlattığımız  tarih yazma sayfamıza ,amelimize, kültürümüze, künyemize ,memleket kimliğimize  1000 adet dut ağacı dikme kısmetine bugün itibari ile ulaşmış bulunmaktayız.Öncelikle büyük azim, gayret, alın terleriyle  zor doğa ve hava şartlarına rağmen yüzlerindeki tebessüm , gönüllerindeki iştiyakla bugüne yarına gelecek nesillere kimlere nasip olacağını hiç bilemediğimiz  insanlığa miras bırakan vesile olan çalışma ekimizi kardeşlerimizi yürekten kutluyorum, sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. Ekolojik dengeye bırakacağı mirası,  meyvesi ,gölgesi ,odunu yaprağı ile  insanlığa  sunacağı katkısıyla hayır getirsin inşaallah.Bu arada "Dut" sever bir çok hemşehrilerimizden bir kaç fidan isteyip de verememişsek hassaten özür dilerim. Lütfen kırılmasınlar ,bir önünü açtık mı toparlama durumumuzun olamayacağını sizde takdir eder ,engin gönüllerinizde bizi bağışlarsınız. 
Fakat bir çok insanımızın  yakında teslimatı yapılacak olan 48 yataklı misafir konuk evimizin çevresindeki yol kenarına ,peyzajı yapılmış iç kısımlarına memleketimizin kimliği olan meyveli dutlarımızdan hatta mümkünse her cinsinden ekilmesi için yaptıkları nadide hatırlamalarının arzularının yerine getirileceğini memnuniyet verici  bulduğumu en kısa zamanda buluşturacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca, özellikle  pandemi sonrası yapabileceğimizi umut ettiğimiz geleneksel  olarak sürdürdüğümüz"Dut ve Peynir " festivaline gelecek olan misafirlerimizin  konaklayacağı yerde dalından dut yiyebilmesi de ayrı bir keyif ve cazibe yaratacaktır.  İnce, üretken , sahiplilik fikirleriniz ve iş birliğiniz için  bin teşekkür ediyorum.
Gerçi meyve veren ağacı taşlarlar ama kavi , kadir şinas hemşehrilerimin  sevgileri, muhabbetleri, gani gönülleri her yeri fetheder , sessiz danışmanları!!! bile cik cik öttürür. Öyle inandık bu günlere geldik şükürler olsun.

Çemişgezek Belediyesi

Çemişgezek Belediyesi'ne ait kurumsal bilgilerin, güncel haber, duyuru, galeri, video, proje, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Çemişgezek Belediyesi

Mescit Mahallesi Mustafa Ataş Bulvarı No: 19
62600 Çemişgezek / Tunceli

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.