500 YILLIK DUT AĞACI

22 Haziran 2021 22:50 Çemişgezek Belediyesi 902

500 YILLIK DUT AĞAÇLARI HALA DUT VERİYOR

Çemişgezek ilçesinde bulunan 500 yıllık dut ağacı hala dut veriyor.

Dutu ve pekmeziyle ünü ülke sınırlarını aşan Çemişgezek ilçesinde, bilimsel olarak henüz kaç yaşında oldukları tescil edilmese de dut ağaçlarının devasa büyüklükteki görünümleri ve yöre halkının tahminleriyle farklı yaşlardaki yüzlerce yıllık çok sayıda dut ağacı yöre halkının ekonomik gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

İşte o ağaçlardan biride Tağar çayı kıyısında bulunan 500 yıllık dut ağacı…

Dut ağaçlarıyla ünlü ilçenin belediye başkanı Metin Levent Yıldız, uzun yıllardır devasa büyüklükteki dut ağaçlarına ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Haber Kanal 23