Ekonomik Durum

Ekonomi özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine ve tahıl üretimine dayanır.Ekili alanları yaklaşık yüzde 90 tahıl ekimine ayrılmıştır.

TARIM

Ovada başta arpa,buğday olmak üzere tahıl ve soğan yetiştirilir.Eskiden az miktarda mahlut ve darı da ekilirdi.Ceviz ve fıstık üretimi önemlidir.Merkez ilçelerde sebze ve meyve yetiştirilir.Merkez ve yakın köylerde dut,ceviz,elma ve diğer bölgesel iklimlere elverişli üretilir.

ULUKALE DUTU

İlçede dut yetiştiriciliği,bahce ürünleri içersinde önemli bir paraya sahiptir.iklim şartlarına en iyi uyum sağlayan dut Ulukale ve Bozağaç köylerimizin birinci derece geçim kaynağıdır.

DUTUN FAYDALARI

Taze veya kuru olarak da tükelin dutun içinde  çeşitli organik asitler,pektin ve şeker vardır.Beyaz dutun 15-20 gr yaprağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görünür.aynı zamanda ateş düşürür.Dut iyi bir kan yapıcı ve iştah açıcıdır.

 

TULUM PEYNİRİ

İlçemiz hayvancılığnda küçük baş hayvancılık %75 paya sahiptir.İlçede 101.000 adet koyun ve 5.600 adet kıl keçisi mevcuttur.İlçemizde yıllık olarak 750 ton tulum peyniri üretilmektedir.

HAYVANCILIK

Hayvanlar ilkbaharla birlikte,kuzeydeki yaylalara çıkartılır vr sonbaharda değin buralarda otlatılır.

TİCARET

Ticari faliyetler genellikle hayvan alım satımı,hayvansal ürünler,küçük el sanatları şeklindedir.

Çemişgezek Belediyesi

Çemişgezek Belediyesi'ne ait kurumsal bilgilerin, güncel haber, duyuru, galeri, video, proje, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Çemişgezek Belediyesi

Mescit Mahallesi Mustafa Ataş Bulvarı No: 19
62600 Çemişgezek / Tunceli

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.